Pénzügyekről tömören, érthetően

Business7

Business7

Szakíts időt a tanulásra, megoldás: 5 órás szabály

2018. március 20. - Laszlo7

Michael Simmons cikket írt a szellemi tőke fontosságáról a Medium oldalon. Ebben kifejtettem, miért fontos heti szinten legalább öt órát tanulásra fordítani. Osztom az észrevételeit, ezért leírok pár gondolatot ezzel kapcsolatban.

  • A világ legelfoglaltabb embere, Barack Obama miért olvasott naponta egy órát reggel kávézás mellett?
  • A legjobb befektető a történelemben, Warren Buffett miért töltötte idejének 80% -át olvasás és gondolkodás egész karrierje során?
  • A világ leggazdagabb embere, miért olvasott el egy könyvet a karrierje alatt hetente? És miért vette át az évenkénti kéthetes olvasási vakációt az egész karrierje során?

Miért kellene időt fordítanunk a tanulásra?

A válasz egyszerű: ma a tanulás a legjobb befektetési forma. Vagy, ahogy Benjamin Franklin mondta: " Mindig a tudásba vetett befektetés hozza a legnagyobb eredményt."

A tudás az új pénz

Michael Simmons elmagyarázta, hogy az életünk során gyűjtjük, költjük, vigyázunk, és aggódunk a pénz miatt. Valójában, amikor azt mondjuk, hogy "nincs időnk" megtanulni valami újat, legtöbbször azért van, mert lelkesen elkötelezzük magunkat a pénzkereséshez. Azonban valami történik most, ami megváltoztatja a pénz és a tudás közötti kapcsolatot.

Mi egy olyan időszak kezdetén vagyunk, amelyben a technológia nagyon gyors ütemben fejlődik. Így az eddigi idő és pénzigényes feladatokat sok esetben a technológiai újítás során ma már jelentősen felgyorsultak.

A szellemi tőke mindig pénzügyi forrást jelent. - Paul Tudor Jones

A következő – nem túl távoli – lépés a mesterséges intelligencia lesz. Egyes tanulmányok szerint a 2030-as évekre a mai munkák 30%-a automatizálható lesz, így robotok végezhetik el. Az alacsony fizetésű munkák sok esetben technológiai megoldásokkal helyettesíthetők. Az ilyen típusú munkák gyakran ismételhető feladatokkal járnak, ami sebezhetővé teszi őket a technológiai automatizálási megoldások számára. Az egyes iparágakat más-más mértékben fogja érinteni az automatizáció, például a közlekedés és a raktározásban akár 52% is lehet, míg az oktatás területén ez az arány csak 8%.

Kulcsfontosságú, hogy ne sodródjunk el a mindennapokban. Szánjuk időt heti szintet időt új dolgok megismerésére. Jó ötlet lehet kiválasztani olyan területet ami érdekel minket, így van motiváció is. Annak érdekében, hogy kitűnjünk a tömegből fontos folyamatosan fejleszteni tudásunkat. Érdemes nem csak a szakmán belül ismereteket gyűjteni, hanem más területekre is bepillantani. Először célszerű alap dolgokat megismerni, majd idővel mélyebbre áshatjuk magunkat a témában. Erre jó példa a következő TEDx előadás ami új dolgok kipróbálásáról szól.

A bejegyzés trackback címe:

https://business7.blog.hu/api/trackback/id/tr5613753494

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása