Pénzügyekről tömören, érthetően

Business7

Business7

Gondoltál már, hogy vállalkozó legyél 2018-ban? Itt van 3 fontos dolog, amit tudnod kell.

2018. január 01. - Laszlo7

Mikor megvan az Isteni szikra sokan egyből bele akarnak vágni és megvalósítani. Előtte azonban egy sor teendőt el kell végezni, kezdve egy könyvelővel való megbeszéléstől az üzleti terv elkészítéséig. Egy vállalkozás elindításához heti 20-40 órát is igénybe vehet, akár hónapokon keresztül. A legtöbb szakértő véleménye szerint ebben az időszakban célszerű a főállásunk mellett foglalkoznunk az ötletünkkel. Ugyanis a megvalósítás során kiderülhetnek részletek, ami akár a folyamat elvetését is eredményezheti. Hogy ilyen esetben ne maradjunk munkanélküliek, érdemes a szabadidőnket feláldozni a célunkért.

entrepreneur-2275739_640.jpg

Itt van három olyan dolog, ami segít abban, hogy 2018-ban jobb vállalkozó legyél:

1. Kapcsolatok építése

Sose becsüljük alá a kapcsolatihálózat erejét. Kellenek a kapcsolatok, ugyanis szükségünk van szövetségesekre. Miért fontos ez? Nem lehetünk minden területen jártassak, így kellenek olyan megbízható barátok, ismerősök akik a segítségedre lehetnek. Akár a gazdasági vagy a ma már nélkülözhetetlen informatika területén.

2. Teszteld, mérd az ötleted

Nem elég, ha neked tetszik az ötlet, termék. A célközönséget is meg kell találni. Ehhez viszont ki kell mozdulni. Fel kell keresni a potenciális vásárlókat, ez a legjobb dolog, amit ebben az időben alkalmazni kell. Érdemes a social medián keresztül hirdetni, felmérést végezni. Ma már szinte mindenkinek van Facebook, Twitter vagy Instagram hozzáférése. Ezt nem lehet elkerülni, ugyanis a komoly befektetőket elsősorban az eladhatóság érdekli.

3. Elengedhetetlen a munka és a tanulás

Ahogy a cikk elején is írtam időt és energiát kell befektetni. A valóság az, hogy valószínűleg néhányszor el fogsz siklani, mielőtt sikeres ötletet találsz és építesz. 10 kezdő vállalkozásból jó esetben 2-3 fut be. Nem szabad összetörni, a hibákból mindig tanulni kell. Érdemes figyelni a versenytársakat is. Sokat lehet tanulni tőlük. Előfordulhat az ő ötletük ad számodra inspirációt, amit később a saját terméked előnyére fordíthatsz.

A bejegyzés trackback címe:

https://business7.blog.hu/api/trackback/id/tr1413537309

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása