Pénzügyekről tömören, érthetően

Business7

Business7

Három lehetőség, hogy erős első benyomást kelts új munkahelyeden

2022. január 17. - Laszlo7

Nagyon értékes az első néhány hét egy új munkahelyen. Új munkavállalóként időre van szükséged ahhoz, hogy eredményeket tudj felmutatni. Másfelől nyomás van rajtad, hogy a lehető leghamarabb felvedd a fonalat. Vannak bizonyítékok arra, hogy ha valakiről pozitív véleménye van a kollégáknak, nagyobb valószínűséggel kedvezően értékelik a viselkedését, mint amikor negatív benyomást kelt.

compass-gdde6b8281_640.jpg

Az alábbi 3 tényezőre érdemes odafigyelned:

Az első munkanapod előtt kezdődik a folyamat.

Mit értek ez alatt? Még a munkába érkezés előtt készen kell állnod az első napra. Ha új vagy egy cégnél, mindent meg kell tanulnod róla. Olvass cikkeket, nézd meg a honlapját. Fontos a cégkultúra. Tudj meg minél több információt a vállalatról.

A cél azonban az, hogy megismerkedj azokkal a kifejezésekkel, amelyekkel a munkahelyen szembesülhetsz. Állj készen a kérdések listájára, amelyeket feltehetsz, amikor elkezdődik az egész munkába állási folyamat. Abban a pillanatban, mikor bekerülsz a vállalathoz, rohamtempóban érkeznek az információk. Tehát minél jobban felkészültél, annál egyszerűbb lesz az özönvíz kezelése.

Ez a felkészülés lehetővé teszi, hogy az első napon magabiztosnak tűnj. Ennek eredményeként jobb kérdéseket tehetsz fel. Ezenkívül nagyobb valószínűséggel emlékszel vissza arra, amit mondanak. Mindezek a pontok azt a látszatot keltik, hogy jól szervezed a feladataidat. 

A hallgatás fontos, először szerezz információkat.

Amikor először érkezel egy új vállalathoz vagy területet váltasz, nagy a kísértés, hogy feltűnést kelts. Tudom, nem mindenki extrovertált. Vannak visszafogottabb személyiségű emberek. Ez utóbbi személyiségűeknek javasolják, először lépjenek kicsit hátra és figyeljenek.

Amikor először csatlakozol egy szervezethez, egyszerűen csak az emberekre koncentrálj. Milyen aggodalmaik vannak? Hogyan kommunikálják álláspontjukat adott témában? Mit fogalmaznak meg prioritásaikként. Minél több információt gyűjtesz be hozzávetőlegesen, annál jobban képbe kerülsz, ezzel erőfeszítéseidet a kulcsfontosságú feladatokra összpontosíthatod.

stickies-gaca6b7076_640.jpg

Állj a kollégák és ezzel a vállalat rendelkezésére.

Beiktatási beszédében John F. Kennedy a következőt mondta: „Ne azt kérdezd, mit tud érted tenni a hazád, inkább azt, hogy te mit tudsz tenni a hazádért.” Bármilyen szerepet is vállalsz, kezdetben arra kell összpontosítanod, hogyan támogathatod a körülötted lévőket. Ezzel a vállalat céljait előrébb mozdítani. Az emberek emlékeznek másokra, akik segítettek nekik. Ezenfelül a legtöbb ember vissza akarja adni mindezt azoknak, akik szívességet tettek nekik. Ha idődet egy új csapatnál azzal kezded, hogy másoknak segítesz, kedvező első benyomást kelt, és számíthatsz ezekre a kollégákra, ha a jövőben segítségre fogsz szorulni.

www.fastcompany.com; www.cvonline.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://business7.blog.hu/api/trackback/id/tr716816600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása