Pénzügyekről tömören, érthetően

Business7

Business7

Távmunka rejtett problémái

2018. január 08. - Laszlo7

A nyugati országokhoz hasonlóan itthon is egyre több vállalat hirdet távmunkát. Az otthonról való munka sokszor rendkívül vonzónak tűnik, főleg a dugóban állva vagy a buszra, vonatra várva hidegben, az égető hőségben vagy akár az esőben.

direction-1015716_640.jpg

Távmunka esetén nem kell aggódni az irodába való bejutással, öltözködéssel. Ez több időt biztosít a családnak, a barátoknak, a hobbinak és bármi másnak. A stresszt is kevesebb. Az otthoni munkavégzésnek számos óriási előnye van, de van néhány rejtett hátránya is. Igaz, nem kell menni megbeszélésekre, és képes lesz dolgozni a pizsamában a kanapéról, de vannak hátulütői is ennek a munkatípusnak is.

Magányos

Mivel nem kell bemenned az irodába, sem sok találkozóra járnod, telefonhívást sem kapsz, sőt okot sem, hogy más emberekkel beszélj. Nem mindenkinek elengedhetetlen, viszont igenis sokan igénylik, hogy ne legyenek egész nap folyamán egyedül. A magány nem mindenkinek tesz jót.

Az irodában az emberek elfelejtkeznek rólad

Ha az irodai és az otthoni munka megoszlik egy idő után előfordulhat, hogy, elfelejthetik azokat, akik fizikailag nincsennek jele. Az irodában dolgozó emberek kölcsönhatásokkal és rögtönzött találkozókkal kapcsolatokat teremtenek, amelyeket egy távoli munkavállaló nem fog részt venni. Ez nem óriási probléma, viszont előfordulhat, hogy pont ez miatt maradsz le az áhított munkádról, előléptetésedről.

Zavaró tényezők

Otthonról könnyebb megoldhatók a ház körül tennivalók. Nagy kihívás, ha a többiek leülnek a nappaliba filmet nézni és te is részt akarsz venni. Amennyiben hajlamos vagy a feladatok halogatására és nehezedre esik a rendszertelen időbeosztás, a távmunkát nem neked találták ki

A bejegyzés trackback címe:

https://business7.blog.hu/api/trackback/id/tr8813557369

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása