Pénzügyekről tömören, érthetően

Business7

Business7

Költséghatékonyság? A Deutsche Bank csak a jéghegy csúcsa

2018. június 10. - Laszlo7

Sokat hallunk mostanában a Deutsche Bankról, nem épp pozitív teljesítményével kapcsolatban. A költségek csökkentése mait a munkavállalók egy részétől meg kell válniuk valamint egyes üzletágakat valószínűleg el kell adniuk. Ezen felül a S&P is leminősítette őket egy kategóriával.

Azonban a költséghatékonyság nem csak a Deutsche Bankot érinti, csak most rájuk figyelitek fel a legjobban. A Tricumen kutatócég publikációjából kiderül, hogy a nagy francia bankoknak is vissza kellene vágni a költségvetésükből.

tricumen-banking-q118.jpg

A Tricumen kimutatásaiból kiderül a JP Morgan és a Citi a legbiztonságosabb befektetési bankok. A két nagy bank hatékonyság szempontból messze felülmúlja a többieket. Összehasonlításképpen a Deutsche Bank, a SocGen és a BNP a legkiszolgáltatottabbak. Az utóbbi két bank is egyes üzletági költségek csökkentésével valamint munkahelyek redukálásával próbál eredményeket elérni. Közben UniCredit-SocGen összeolvadásról is beszélnek ami mindkét bank szempontjából előnyös lenne. Az UniCredit a 2017-es évben jelentős 14 milliárd eurós tőkeemelést hajtott végre. A francia bankkal való fúzió erősebb befektetési banki és kelet-európai jelenlétet jelentene, míg a SocGen számára ez a lehetőség erősebb pozíciót hozhatna Olaszországban és Németországban, lakossági és vállalati oldalról is.

A JP Morgan és a Citi erősen összpontosít a hatékonyságra. Nagy hangsúlyt fektet a technológia használatára, a "költségek megtartására". Ezt a többi szereplőnek is ki kell használnia. Főleg most, hogy 2018-as év elejétől él a PSD 2 irányelv, mely keretében nem banki vállalatok is beléphetnek a pénzügyi piacra. Ezek az úgynevezett fintech cégek új ötletekkel átformálhatják a piacot. Legutoljára a Credit Suisse kötött egyességet egy külső céggel mely keretében egy online banki felületet alakítanak ahol az ügyfél összes banki terméke látható, beleértve a más banknál vezetett termékeket is.

A bejegyzés trackback címe:

https://business7.blog.hu/api/trackback/id/tr214038870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása