Pénzügyekről tömören, érthetően

Business7

Business7

Az eurozónában nem várható kriptovaluta

2017. december 23. - Laszlo7

A Német Szövetségi Köztársaság központi bank igazgatótanács tagja, Carl-Ludwig Thiele kizártnak tartja a hivatalos digitális pénz bevezetését az euroövezetben. Továbbá figyelmezteti a befektetőket, például a bitcoin befektetéseinek veszteségeiről a vele készült Reuters cikkben.

A digitális pénznemek lehetővé teszik a felhasználók részére, hogy azonnali online tranzakciókat hozzanak létre. Az idei évben egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek ezek a pénzformák. A legismertebb digitális pénznem a Bitcoin, aminek az év eleje óta húszszorosára nőtt az árfolyamértéke.

Ha nagyon gyors értéknövekedést tapasztalunk, akkor érdemes számolni a gyors veszteségre is mondta Thiele.

A kritikusok azt mondják, hogy a digitális pénznemek könnyen felhasználhatóak a pénzmosásra, és az a tény, hogy nincsenek szabályozva, kockázatosabbá teszi őket.

financial-crisis-5449.jpg

Decemberben a 20.000 dollárt is meghaladta a Bitcoin értéke. Az elképesztő árnövekedést azonban jókora zuhanás követte a pénteki napon. Jelenleg 12.000 dollár körül mozog a kriptovaluta értéke. Ezzel a jelentős csökkenéssel magával húzta a többi digitális valutát is.

A bejegyzés trackback címe:

https://business7.blog.hu/api/trackback/id/tr613520429

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása