Pénzügyekről tömören, érthetően

Business7

Business7

Harc az új banki ügyfelekért

2017. szeptember 10. - Laszlo7

Szeptemberben már több hazai hitelintézet is kínálhat az MNB álsta fémjelzett „Minősített fogyasztóbarát hiteleket” (MFL). Jellemzője a korábbi termékekhez viszonyítva jelentősen kedvezőbbek a feltételeik.

Fő cél a lakáshitelek kamatjainak a környező országok szintjére csökkentése. Hazánkban jelenleg évi 4-6% körül mozognak a referenciakamathoz kötött hiteltermékek. Ezeket akarja az MNB 3,5%-os szintre csökkenteni. Az ide tartozó hitelek fix 3, 5, 10 éves, vagy a futamidő végéig rögzített kamatozásúak lehetnek.

Jelenleg 3 éves kamatperiódusú terméket az Erse Bank és a K&H Bank kínál.

Az 5 és 10 éves hiteltermékek esetében már szélesebb a kínálat, itt megtalálható az OTP és a Takarékszövetkezetetek is.

A teljes futamidőre rögzített terméket, jelenleg csak az MKB kínál.

Az új hiteltermékeke bevezetésének kedvezményezettjei az ügyfelek, akik rövidebb idő alatt (értékbecslés elkészültétől 15 munkanapon belül) pénzükhöz juthatnak. Mivel a lakáshitelek döntő többsége hosszú távú (5-20 éves), a rögzített kamatnak köszönhetően kiszámíthatóbb a családok kiadása.

A könnyebb összehasonlítás érdekében az MNB külön erre a célra létrehozta kalkulációs oldalát, ahol összehasonlíthatjuk a bankok ajánlatait. Link

mfl_hitelek.jpg

Érdemes jól szétnézni és tájékozódni az egyes ajánlatok között, ugyanis hosszú távon akár 1-2 millió forintot is megspórolhatunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://business7.blog.hu/api/trackback/id/tr6912819388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása