Pénzügyekről tömören, érthetően

Business7

Business7

Indiai központi bank is óva int a bitcointól

2017. december 06. - Laszlo7

A Kína központi bankot követően az Indiai központi bank (IRB) is felhívja a figyelmet a befektetők részére a bitcoin és más kriptovaluták forgalmazása ellen, írja a Quartz India.

bitcoin.jpg

Az indiai központi bank figyelmezteti a felhasználókat a virtuális pénznemek, köztük a Bitcoin kereskedelemben rejlő potenciális gazdasági, pénzügyi, működési, jogi, ügyfélvédelmi és biztonsági kockázatokkal kapcsolatban. Az RBI december 5-i közleményében emlékeztet előzőleg már felvázolt aggályaikat, amit 2013 decemberében és 2017 februárjában közöltek.

A Bitcoin ára majdnem megduplázódott egy hónap alatt. Tény, hogy a kriptovaluták használatának megfékezése érdekében tett intézkedések lendületet kaptak Ázsiában. Az indonéz és a bangladesi központi bankok még tiltják a bitcoin fizetési megoldásokat. Szeptemberben Kína leállította a bitcoin-tőzsdét. Az európai régióban is óvatosságra intik a befektetőket. November 29-én az Európai Központi Bank alelnöke is aggodalmát fejezte ki a bitcoinba ilyen magas áron történő befektetés ellen.

Mindez jól szemlélteti, hogy távol állunk attól, hogy virtuális pénz alapokra helyezzük a gazdaságunkat. A jelenlegi jelentős árfolyamkilengések mellett ugyanis komoly hátulütői lehetnek a dolognak. A kriptopénzek működtető úgynevezett blockchain technológia egyébként komoly potenciállal rendelkezik. Jelenleg több nagyvállalat és bank is kutatja, hogyan tudnák felhasználni a technológiát.

Eközben a bitcoin rekord összeget ért el, miután december 6.-án a 12.000 dolláros értéket átlépte.

A bejegyzés trackback címe:

https://business7.blog.hu/api/trackback/id/tr1513451203

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása