Pénzügyekről tömören, érthetően

Business7

Business7

Elkészült a világ első napelemes autópályaszakasza

2018. január 04. - Laszlo7

Ezzel a címmel nem más, mint Kína. Az utóbbi időben egyre nagyobb hangsúlyt fektet Kína a megújuló energiaforrásokra. Legutóbbi példa erre a 2017 decemberében átadott egy kilóméteres napelemmel borított autópályaszakasz.

 

Az egy kilóméteres szakasz összesen kb. 800 kilowatt kapacitással rendelkeznek A projektet az észak kínai Shandong tartományban valósították meg. A burkolat három alkotórészből tevődik, alsó szigetelőréteg, a középső fotovoltaikus paneleket tartalmaz, valamint az átlátszó betont a tetején találjuk.

A kialakított szakasz által termelt villamos energia az autópálya-világítás, a jelzőtábla és a megfigyelő kameráknak szolgáltat áramot.

A kivitelezés költségét nem hozták nyilvánosságra, de Xu Chunfu elmondása szerint a világ más hasonló projektjeinek felébe került.

Ezzel Kína lett az első, akik napelemes autópályát építettek, bár korábban Franciaországban már átadtak egy napelemes teszt útszakaszt, ami több mint 5 millió euróba került.

Kína világelső a napenergia-termelésben. 2017-es év elején a Nemzeti Energiagazdálkodási Hivatal szerint Peking hivatalosan megszerezte ezt a címet, miután 2016-ban megduplázta a beépített fotovoltaikus panelek kapacitását.

A bejegyzés trackback címe:

https://business7.blog.hu/api/trackback/id/tr9913550539

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása