Pénzügyekről tömören, érthetően

Business7

Business7

Bezárnak az e-bányák?

2018. szeptember 17. - Laszlo7

Az idei évben elmúlt a varázsa a virtuális devizáknak. Az eddigi tendenciával ellentétben 2018-ra szinte megfeleződött a nagyobb kriptovaluták értéke. Az ethereum értéke a januári 1250 dollárról 256 dollárra esett vissza, ez közel 80%-os süllyedés. A legismertebb kriptovaluta, a bitcoin árfolyama is 6000 dollár alá kúszott augusztus végére. Ami szintén jelentős visszaesés a 2017-es 20.000 dolláros rekordszinthez nézve. Szakértők szerint a kisebb kriptovaluták még ennél is nagyobb értékvesztésnek vannak kitéve.

bitcoin_arf_20180917.jpgBitcoin árfolyama (elmúlt 1 év)

ethereum_arf_20180917.jpgEthereum árfolyama (elmúlt 1 év)

Forrás: Worldcoinindex.com


Ezzel együtt a virtuális bányászat is visszaszorulóban van. Ugyanis ilyen összegnél már nem éri meg mindenkinek ezzel foglalkozni. Kínában az eddigi bányász egységek száma stagnálni kezdett. Az egyik legnagyobb videókártya gyártó vállalat, az Nvidia szerint is az idei évben nem lesz felfutása a grafikus vezérlőknek. Nem éri már meg beruházni erős egységekbe, nincs már akkora haszon az egyes virtuális devizákon.

A kriptovaluták körüli őrület lecsengőben van. Viszont a mögötte található blockchain technológiában hatalmas potenciál található. Az élet számos területén alkalmazhatjuk digitális információink biztonságos tároláshoz, megosztásához. A blokklánc több elemből épül, ami elemek tartalmazzák az információt. Így nem egy, hanem több helyen tárolódik. Ennél fogva, ha valaki módosítani akarja az egyik láncszemet, egyből kiderül. A blockchain adatbázis egyetlen tároló helyen sem tárolódik, vagyis a nyilvántartott rekordok valóban nyilvánosak és könnyen ellenőrizhetők. A jövőben szerződéskötésre, pénzügyi műveletek végrehajtásához is használhatjuk a technológiát.

A bejegyzés trackback címe:

https://business7.blog.hu/api/trackback/id/tr4614245223

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása